top of page

Ca 1 t og 20 min fra Oslo og 1t fra Gardermoen. Her finner dere et meget sjarmerende og originalt landsbyhus fra 1850 med sjel, omtalt som «Skredderhuset». Skredderiet hadde sin storhetstid på Svea Gaard fra 1860 til midten av 1950 tallet. I skredderiets glansdager var det hele seks til åtte skreddersvenner som hadde kost og losji her. Kundene var i nærkommune, men den største andelen var fra Oslo. På folkemunne sies det at ble sydd dress og frakk  til selveste kongen! I de gamle tregulvene i andre etasje er det fremdeles bulker i gulvet under der «trampesymaskinene» sto.

20220815_192501.jpg

Hovedhuset var et mathus, de hadde dyrehold på låven og mat fra jordet i alle sorter, her jobbet det gårdsgutter og kokker. Gården har 400 m. strandlinje mot Randsfjorden med egen privat brygge og naturstrand. Svea Gaard har en virkelig god atmosfære!

Huset har 4 soverom og to bad og stor veranda med grill med fantastisk utover fjord og landskap. I tillegg boblebad med plass til 8 stk, egen båt (Rana 17 fot m 40 hk, bensin mot lite Vipps tillegg) med redningsvester og tube (stor badering).

I tillegg så har vi to kajakker og SUP-board (ståbrett med lang padleåre),

Vi har egen privat naturstrand. Ned til fjorden kan man gå uten å krysse veien.

På tomta har vi egen fotballbane/volleyballbane og det er mulighet for masse aktiviteter, bl.a. crockett, badminton, frisbeebane m.m. Inne er det også masse brettspill og et eget futsalspill, samt bøker. TV + internett med Google Chrome har vi også.

TURMULIGHETER

I nærheten kan man gå tur på Høkleberget som tar ca 1,5 time, med fantastisk utsikt, sjekk:

https://ut.no/turforslag/117335779/med-utsikt-fra-hkleberget

KUNST OG KULTUR

Med bil kan man reise til Hadeland glassverk eller Kistefos-museet med den pris belønte THE TWIST ca. 50 min.  Granavollen 20 minutter unna med glasslåve og med de gamle ærverdige « søterkirkene».

Lokstallen byr på kunst men også deilig mat med en flott beliggenhet ved Randsfjorden.

SANDSTRAND

Det er ca. 10 min med bil til offentlig sandstrand, Eidsand.

GOLF 

10 min med bil til Land golfklubb.

20ac967198b9cef5c9c5e6f798b61b96_934x676.jpg

SYKKELTUR

Flotte og  fine sykkelveier nordover mot Søndre Land og Trevatna. Egne sykkelritt:Randsfjorden rundt, Traktorbike Bike Park.

SKI

Lygna og på Trevatna er det fine skiløyper og egen akebakke med heis.

Muligheter til å plukke egen frukt og grønnsaker i vår hage, bl.a. epler, rabarbra og masse bær.

I tillegg el-bil lading på 16A (mot lite Vipps tillegg).

 

PS! Vi har 3 flotte katter på gården. Det kan hende de vil hilse da de er nysgjerrige.

 

For flere turmuligheter, konserter, spisesteder, shopping med mere sjekk ut www.visit øst-norge

Se også annonse på AirBnb

LANDSBYER I NÆRHETEN

Hov og Brandbu 20 min, Gran 25 min og Dokka. Gjøvik 40 minutter, Lillehammer og Hamar 1 time, Hønefoss og Jevnaker, disse er alle sjarmerende byer som er verdt et besøk. Avstand til Oslo 1 time og 20 minutter.

bottom of page